Welsh Cardiff City Stadium: historia och matcher

Innehållsförteckning:

Cardiff City är stadion för en av de två Wales fotbollsklubbarna i England Championship. Sedan tre år har tagits i drift har arenan varit hem till Cardiff Blues rugbyklubb.

uppgifter

Byggandet av stadion varade i två år och slutade våren 2009. Två lag började dela arenan på en gång. Den första var Cardiff City Football Club, som flyttade från Ninian Park Stadium, som har varit hem för huvudstadens klubb i 99 år. De andra stadionägarna är Cardiff Blues rugbyklubb.

Kostnaden för att bygga arenan var cirka 50 miljoner pund. Arkitekten var Arup. Kapacitet - 25 tusen platser. Cardiff City-stadion är landets andra arena i termer av antalet platser, näst nummer till Millennium, som är utformat för 74, 5 tusen åskådare. På sommaren rekonstruerades Cardiff City Stadium, varefter det började rymma upp till 33, 5 tusen fans.

Första spel

I mitten av juli 2009 spelade Cardiff och Celtic en vänskapsmatch på arenan. Den officiella debuten av Cardiff City Stadium ägde rum i augusti 2009, då Scunthorpe United fotbollsklubb kom för att besöka värdarna. Kampen slutade i en krossande seger för waliserna med en poäng på 4-0.

I november samma år besökte stadion först landslaget i Wales, som spelade en vänskapsmatch med det skotska laget. Matchen slutade med en walisisk seger 3-0. Nästan ett år senare spelade Wales det första officiella spelet på Cardiff City Stadium. Det var en match i urvalet för EM 2012. Briternas rival var landslaget i Bulgarien.

Kända matcher

En av de första stora klubbarna som kom för att besöka den nya walesiska klubbarenan var Manchester City. Det var ett spel som en del av andra omgången i Premier League. Matchen slutade i en sensationell seger för Cardiff City 3-2. I början av andra halvlek kom "stadsfolk" fram, men efter några minuter utjämnade waliserna, och i slutet av halvan gav Campbell-dubbelt laget en stor fördel. På extra tid fastställde Negredo slutresultatet i spelet.

I den 12: e omgången kom Manchester United till Wales. Matchen slutade oavgjort. I den 13: e omgången blev Londons Arsenal Cardiff Citys rival. Den här gången kunde de walisiska spelarna inte överraska storheten. Dubbel Ramsey och mål Flamini tog "Gunners" en jordskredsseger.

I mars besökte Cardiff City Stadium Liverpool. Matchen hölls som en del av den 31: e omgången i Premier League. Merseysides var ett av de bästa lagen i mästerskapet och utmanare om titeln. Debut Game Match öppnade poängen. Några minuter senare återfick Saures status quo. I mitten av första halvlek tog Campbells mål igen walesarna framåt, men innan pausen för pausen utjämnade Skrtel igen. Liverpool vann andra halvlek med en poäng på 4-1 och vann matchen 6-3.

Under den sista omgången av säsongen 2013/14 kom Chelsea till Cardiff City efter att ha förlorat chansen att bli mästare i flera matcher innan det engelska mästerskapets slut. London Grand var den sista stora klubben som besökte den walisiska stadion. Spelet slutade i seger för avdelningarna i Jose Mourinho 2-1. I slutet av säsongen, Cardiff City, med Ole Gunnar Sulscher som huvudtränare för mästerskapet, flög till mästerskapet och kom aldrig in i den engelska Premier League i tre säsonger.