kändis

Tennisspelare Kevin Anderson: biografi och sportkarriär

Innehållsförteckning:

Kevin Anderson är en berömd sydafrikansk tennisspelare. Under sin idrottskarriär lyckades han vinna i många professionella tävlingar och 2017 blev han finalist i Grand Slam-turneringen.

Biografiska data

Kevin Anderson föddes i maj 1986 i Johannesburg. Han började spela tennis vid sex års ålder med sin yngre bror Gregory.

Några år senare flyttade Kevin till USA, där han inte bara spelade tennis med lokala juniorer, utan också fick utbildning. Efter examen från University of Illinois valde Anderson karriären för en professionell tennisspelare.

De första stegen i tennis

Vid 18 års ålder uppträdde Kevin Anderson först på Futures Tournament Series i Gaborone (Botswana). Och debuten var helt enkelt fenomenal - den sydafrikanska tennisspelaren vann denna tävling.

Totalt, i en serie framtider, vann tennisspelaren Kevin Anderson två turneringar och nådde finalen i ytterligare fem. Även på hans konto finns fyra titlar på hårda omslag i dubbel.

2007 vann Kevin Anderson först Challenger. I september blev han bäst på New Orleans hårda beläggningar.

I början av nästa år gick Anderson först till Australian Open Grand Slam-turneringen, där han inte kunde gå längre än första omgången. Några månader senare tog han sig till finalen i ATP-turneringen. Dessa framgångar hjälpte honom att komma in i de hundra av de bästa tennisspelarna på planeten.

I dubbelrankningen fortsatte Kevin också märkbart. Detta bidrog till segern i flera Challengers. Missa inte Anderson och OS i Peking. Den 22-åriga sydafrikanska tennisspelaren i singelklassningen nådde andra omgången, och i dubblarna tappade han bort i den första.

2009 lade lyckan sällan till en sydafrikansk tennisspelare. I alla prestigefyllda turneringar tappade han bort i första omgången eller i kvalet. Den enda trösten var den vann ”Challenger” i San Remo (Italien). Det är inte förvånande att det i slutet av året sjönk till 161 plats i Asien och Stillahavsområdet.

2010 förbättrades Kevin Andersons prestanda markant. Han vann på de hårda domstolarna i Button Rouge. Vid US Open lyckades Anderson ta sig in i den tredje omgången av tävlingen. I samma etapp avgörde han på ATR-turneringen i Toronto.

Första segrar i en professionell karriär

2011 var en vändpunkt i en tennisspelares karriär. I februari blev Kevin Anderson bäst på domstolarna i hans ursprungliga Johannesburg och för första gången vinnaren av APR-turneringen. Detta bidrog till hans snabba framsteg i ATP-betyg. Dessutom upprepar han sitt förra årets prestationer vid US Open, och når även kvartfinalen i Miami. Anderson avslutade säsongen på 32: e plats i rankningen av de bästa tennisspelarna på planeten.

Nästa år började för Kevin inte dåligt. I Australien nådde han den tredje omgången och upprepade sedan denna prestation på Roland Garros domstolar. Han vann också ATR-turneringen i Delray Beach (USA). Dessa resultat var dock bäst för Anderson den säsongen.