kändis

Lena Mayer-Landrut: hur har Eurovision förändrat sitt liv?

Innehållsförteckning:

Eurovision Song Contest är den tredje mest populära showen i Europa. Det är bara andra till fotbolls-mästerskapet och OS. För många unga artister är den här tävlingen den enda chansen att bli berömd inte bara i sitt hemland utan i hela Europa. Lena Mayer-Landrut fick den eftertraktade Crystal Microphone 2010, när hon bara var 19 år gammal. Har hennes liv förändrats efter Eurovision?

Barndom och ungdom

Den framtida vinnaren av Eurovision föddes 1991 i Hannover (Tyskland). Hennes far lämnade familjen när hennes dotter var 2 år gammal, så hennes mamma tvingades uppfostra Lena på egen hand. Hon är barnbarn till ambassadören för Förbundsrepubliken Tyskland i Sovjetunionen.

Från 5 års ålder började flickan engagera sig i dans, och musik tvärtom, aldrig tvingades professionellt bort. Som barn gillade hon balsalsdans. Sedan, när Lena Mayer växte upp, ändrade hon riktning till en mer modern. Hon övade inom områden som hiphop och jazzdans. När hon växte upp spelade hon flera sekundära och episodiska roller i tyska TV-serier, men de gav henne inte framgång. 2010 tog Lena examen med gymnasiet. Sedan bestämmer hon sig för att delta i urvalet för Eurovision. Lena Mayer-Landrut visste ännu inte att tävlingen helt skulle förändra hennes liv.

Eurovision 2010

Urvalet för Eurovision i Tyskland var en tävling av unga artister som ännu inte är kända för allmänheten. Åskådare som använder röstning valde den som kommer att representera sitt land vid tävlingen. Tyskland är huvudsponsor för Eurovision, men det visar fortfarande låga resultat från år till år, ofta kvar på sista platser.

Därför togs förberedelserna för Eurovision 2010 mycket på allvar. Lena blev från början tävlingens obestridda favorit, och med stöd av producenten Stefan Raab kunde hon lätt komma runt sina konkurrenter. Efter att ha vunnit det nationella urvalet började de prata om henne inte bara i Tyskland utan också i Europa. Utan en musikalisk bakgrund överträffade Lena lätt mer talangfulla sångare.

Redan före Eurovision betraktades hon som en favorit. Cirka 17 miljoner människor tittade på videoklippet för hennes låt Satellite för finalen i tävlingen. Dessutom förutsades flickans seger av Googles sökresurs. Eftersom Tyskland är sponsor för Eurovision kommer de utövare som representerar det i tävlingen automatiskt in i finalen, genom att kringgå semifinalen i tävlingen.

Vid Eurovision vann Lena Mayer-Landrut en ovillkorlig seger och vann nästan 250 poäng. Som jämförelse: Turkiet, som tog 2: a platsen, tjänade bara 170 poäng. Hemma, till Tyskland, kom flickan tillbaka som en stjärna. Hennes första album, släppt omedelbart efter tävlingen, sålde 500 000 exemplar.

Eurovision 2011

Få konstnärer deltar i Eurovision igen. Mer sällan återvinner vinnare till tävlingen. Men arrangörerna beslutade att Lena Mayer-Landrut är värd att representera landet igen. Flickan själv svarade lyckligt på erbjudandet.

Den här gången deltog bara Lena i urvalet och publiken fick rätt att välja en låt som hon kommer att representera Tyskland med. Baserat på resultatet av omröstningen valdes låten Taken by a Stranger.

Denna gång kom sångaren Lena Mayer igen direkt in i tävlingens finaler, men nu som en vinnare. Men hon kunde inte upprepa den tidigare framgången. Trots att publiken varmt stöttade sångaren i salen, kunde hon ta endast 10: e plats.