kändis

Lewis Hamilton: världsmästare i karriär

Innehållsförteckning:

Anonim

Lewis Hamilton är en berömd brittisk formel 1 tävlingsförare. Nu står han för Mercedes-teamet, som piloten tecknade ett kontrakt 2013. Lewis är inte gift. Rykten om det romantiska förhållandet Lewis Hamilton och Rihanna dök ofta upp i pressen, men föraren själv upprepade upprepade gånger att han hade känt den berömda sångaren länge, och de var bara vänner.

Karriärstart

Lewis föddes 1985. Vid 11 års ålder började han kartlägga, som de flesta ryttare i formel 1. 2001 deltog han i vinter Formula Renault-serien. Hamilton körde fyra lopp och tog totalt 5: e plats utan att vinna en enda medalj.

Image

Debut och mästerskap

2007 vann Hamilton brons i sitt första lopp. Alla blev chockade av den brittiska debuten. Men det var bara början. Vid den malaysiska Grand Prix blev Lewis Hamilton den andra, sedan vann han silver i Bahrain, Spanien och Monaco. Den sjätte och sjunde etappen i formel 1 blev för piloten "guld". För första gången gick Lewis in i det högsta steget i Kanada och andra gången i USA. Därefter vann Hamilton brons i Frankrike och Storbritannien. Efter det var det ett misslyckande - nionde plats på European Grand Prix. Efter misslyckandet kunde Lewis Hamilton genast vinna - den ungerska Grand Prix förde piloten det tredje guldet i sin karriär.

Sedan, i tre etapper, kunde inte briten vinna en gång, bara en gång ta en andraplats. I Japan lyckades Lewis Hamilton återigen vinna. Säsongens 16: e Grand Prix, som ägde rum i Kina, var en katastrof för idrottaren. Piloten kunde inte avsluta loppet och komplicerade kampen betydligt om titeln. I säsongens sista lopp i en av svängarna stannade Hamilton-bilen. Som ett resultat tog han sjunde plats, vilket inte tillät honom att bli mästare i Formel 1 i debutsäsongen.

Image

Men briterna behövde inte vänta länge på mästerskapet. Redan nästa säsong kunde han vinna Formel 1. Efter segern i Australien tog Lewis femte plats i Malaysia, han var 13: e i Bahrain. Efter det kunde han återvända till pallen. 3: e, 2: a och 1: a platsen ryttaren tog i Spanien, Turkiet respektive Monaco. Efter samlingen under grand prix i Kanada och 10: e plats på etapperna i Frankrike kunde Hamilton vinna fyra pallplatser, varav 2 blev guld, i fem efterföljande lopp. Lewis fick sin sista seger i mästarsäsongen i Kina. 98 poäng tillät briten att vinna övergripande ställning.